Как да избера яка за риза

Видове яки за мъжки ризи:

Мъжка риза с класическа яка

Това е най-строгата яка, подходяща е за представителни и консервативни хора. Това е оптималният вариант за строго облекло. Преди идеалното разстояние от горния край на яката е било 7,5 сантиметра, а днес е точно 7 сантиметра. Поради факта, че яката става по-малка, визуално лицето започва да изглежда по-естествено с нея. В допълнение, ерата на изчистените яки отдавна е минала. Сега в ъглите на яките са зашити твърди ленти, които държат яката и не я оставят да се огъва. Тя изглежда добре с яке и все още е много добре да носите такава риза с костюм.

Риза с италианска яка

Този тип яка на мъжка риза е перфектен за хора с елегантно телосложение и нисък ръст. Подобно на мъжките тениски, които дават възможност да изразите себе си, така и тези модели ризи могат визуално да разширят скулите и раменете, като по този начин ви карат да изглеждате елегантно.

Яка на мъжка риза „Бътерфлай“

Тази яка има свои уникални удължени и заострени ръбове, огънати настрани под ъгъл 45 градуса. Този тип яка се нарича „пеперуда“, защото се носи с вратовръзка. И като правило е предназначена за най-тържествените събития и костюм.

Класическа яка около врата (попска яка)

Класическа яка, която се вписва плътно около врата. В тази версия ги няма познатите ръбове. Краищата на яката имат правоъгълна форма, могат също да бъдат загладени, закръглени, твърди, с малко разстояние между краищата под брадичката.

Риза с яка Button-Down

Яката „Button-Down“ е тип оплетена яка, която има дълги ръбове и е обърната настрани, така че има малко разстояние между тях. Това разстояние е достатъчно само за компактна тясна вратовръзка. Ризата с такава яка е спортна и може да се носи без вратовръзка, с разкопчани горни копчета и не при официални празнични събития.

Това е всичко, което трябва да знаете за яките на съвременните мъжки ризи.

Следващата ти покупка онлайн те очаква

Искаш директно да посетиш магазин на IVENTI

Стани част от IVENTI

Получи -10% отстъпка за следващата си онлайн поръчка при покупка над 100 лв.

* Отстъпката не може да се комбинира с други намаления.