Как да изберем нова мъжка риза

юли 4, 2021

Мъжките ризи са много важна част от облеклото на всеки изискан джентълмен, грижещ се за отличната си визия. През последните години мъжката риза се превърна дори в един от най-търсените модни артикули в онлайн пространството, тъй като предоставя широка функционалност на всеки мъж. Може да облечете тази модна находка през всеки сезон, а освен това ризата е подходяща във всяка една ситуация, независимо от дрес кода на събитието и особеностите на средата. Замислете се – официалните класически мъжки ризи са подходящи за най-бляскавите събития, корпоративна среда, официална вечеря, а спортно-елегантните мъжки ризи са добър избор, когато става въпрос за петъчно събиране с приятели на по бира в някой бар. Сещате ли се за друга дреха от гардероба ви, която предоставя толкова много възможности и свобода?

Кройка

Кройката на ризата и материята са може би двата най-важни аспекта, на които трябва да обърнете по-специално внимание.

Съществуват два основни типа кройка при мъжките ризи, които определят техния стил:

Classic Fit (класически модели) – С течение на годините тази кройка се е превърнала в класика при мъжките ризи. Предпочита се от мъжете, които обичат да имат комфортна свобода при движението си и избягват прекалено вталените модели. Кройката е по-широка, стои по-свободно и е добър избор за мъжете с по-едро телосложение.

Slim Fit (вталени модели) – Тази кройка набира все повече популярност в света на модата, благодарение на модерния си стил. Вталените мъжки ризи са чудесен избор за мъжете, които биха искали да подчертаят фигурата и линиите на тялото си, особено когато са в добра физическа форма. Все пак има разлика между вталените мъжки ризи и тези, които са ви прекалено тесни, образуват множество гънки и не стоят естествено, когато се закопчаят – пример за неправилно подбран размер.

Обърнете внимание на средата, в която най-често ще носите ризата.

Обикновено мъжките ризи се разделят на два основни вида в зависимост от целта на употреба – официални мъжки ризи и спортно-елегантни мъжки ризи.

Коя материя да изберем?

Този избор зависи единствено от вашия вкус и предпочитания, но не пренебрегвайте и особеностите на средата, в която най-често бихте носили вашата риза. Ленената риза например може би не е най-добрият избор, когато става дума за офис облекло. Нашият съвет към вас е да заложите на естествени материи като памук, лен, коприна и т.н. Предимствата при тези материали се изразяват в комфорта при допир и незапарващата естествена материя.  Разбира се, при естествените материали също се забелязват някои недостатъци, тъй като се намачкват доста по-лесно от изкуствените материи.

Стани част от IVENTI

Получи -10% отстъпка за следващата си онлайн поръчка при покупка над 100 лв.

* Отстъпката не може да се комбинира с други намаления.